Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskpaket i ugn med sommarsmak

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Härliga dofter och härliga smaker i den här fiskrätten signerad Tommy Myllymäki. Riktigt fräscht!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar lax (ca 600 g) 

  • 2 knippen spetslök eller knipplök

  • 2 citroner

  •  1 kruka dill
  • smör
  • olivolja 

  • 1-2 dl crème fraîche
  • 1-2 dl majonnäs

  • 200 g vällagrad ost

  • 10 cm pepparrot
  • potatis till kokning
  • 4 bitar aluminiumfolie
  • 4 st bakplåtspapper

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Koka på potatisen.

  2. Fiskpaket
:
  3. Skär löken i tunna skivor.
  4. Gör paketen med aluminumfolie i botten, sedan bakplåtspapper, fortsätt med en bit lax och strö över en näve lök. Riv över citronskal och dill. Toppa med olivolja och några klickar smör. Slå ihop paketen så de inte läcker, pappret är ett extra skydd så inte allt rinner ut i ugnen.
  5. Lägg alla fiskpaket i en form och ställ in i ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter tills fisken är klar. 

  6. Fiskpaketen går lika bra att grilla. Använd då locket på grillen, den ska vara ca 200 grader plus. Låt grilla i ca 10-12 minuter.

  7. Sås
:
  8. Riv pepparroten fint och osten grovt på rivjärn. Blanda i en skål.
  9. Klicka i crème fraîche och majonäs lite i taget och blanda väl.

  10. Klart att servera med potatis!
4 kommentarer om "Fiskpaket i ugn med sommarsmak"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Magnus

      Hej! Det behövs inte men du kan alltid salta lite efter tycke och smak.

  • Magnus
    Magnus

    Blev lite besviken på detta recept. Var smaklöst men smaken är väl som baken. Funderar på om man kan tillsätta lite olika kryddor för att få mer smak på rätten
    Har ni några förslag?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Magnus

      Första tanken är att dra över lite svartpeppar. Kanske kan man addera lite chiliflingor även om det riskerar att slå ut de spröda dillsmakerna. Och det vill man ju inte…