Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskknyten med dill och sommarlök.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Hej alla matälskare!

Idag var det för första gången på länge faktiskt sol i Stockholm, det inspirerade mig!

Jag älskar fisk i alla dess former och jag har alltid velat testa att göra “fisk knyten”. Det ser alltid så gott ut och tanken på färsk dill, citron och smält smör fick det att vattnas i munnen på mig.

Hoppas ni tycker om mitt recept!

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 4 st Valfria fiskfiléer
  • 1 citron
  • färsk dill
  • Knippelök Gul
  • salt och vitpeppar
  • Örtaromat
  • Smör

Såsen

  • Grädde
  • fiskbuljongtärning
  • citron

Tillbehör

  • 6 potatisar
  • broccoli
  • morötter
  • Ärtor
  • palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfor

Så här gör du

  1. Börja med att ta fram foliepapper, mycket kommer användas.
  2. När du mäter upp folien tänk på att en fiskfilé och tillbehör ska få plats och inte rinna ut. Mät hellre för mkt än för lite och lägg knytena på en plåt om det skulle rinna!
  3. Lägg fiskfiléerna. Salta, peppra och ta lite Örtaromat på. Strö på lite av din hackade dill och löken. Pressa citronjuice och lägg en skiva citron på fisken. Knyt sedan ihop och gör samma med alla filéerna.
  4. Potatisen skär du upp i klyftor, placerar i folie. Ringla lite olivolja över och strö på salt. Jag gillar tonen av vitlök så jag skär 2 klyftor vitlök i ganska slarviga stora bitar och kastar i innan du "knyter igen".
  5. Resten av grönsakerna lägger du även dem i ett folieknyte med olivolja och salt.
  6. Allt bör stå i ugnen ca 20-25 minuter, beroende på om du använder färsk eller fryst fisk kan tiden ändras! Potatisen kan behöva lite mer tid och för att snabba på processen kan du addera lite vatten i knytet!
  7. När knytena med fisken är klara kan du ta såsen ifrån knytet och hälla i en kastrull. Tillsätt grädde och fiskbuljong så blir det god smak!
  8. Om ni gillar och vill ge fisken lite extra krydda kan ni riva lite parmesanost över fisken.
  9. Hoppas ni gillar mina somriga knyten!