Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med saffran, lax och blomkålsris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Recept på en härligt gyllene saffransgryta med lax och räkor. Servera den med blomkålsris eller annat tillbehör som du gillar. Receptet kommer från Annika Sjöös bok “Paleo 30 dagar med Annika Sjöö”.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 ml krämig kokosmjölk
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g skalade räkor
  • 1/2 g saffran
  • 2 vitlöksklyftor

Blomkålsris

  • 2 st blomkålshuvuden
  • havssalt

Så här gör du

  1. Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran.
  2. Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter.
  3. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering.
  4. Blomkålsris: Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Häll av vattnet och servera direkt.