Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med potatispuré.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Hej alla matälskare!

Fiskgryta känns som en mäktig och dyr rätt att ta sig an tycker många. Jag har försökt mig på att göra en snabb, god och härlig gryta som passar både till fest eller vardags!

Hoppas ni tycker om den.

Ingredienser

1 Omgång

Fiskgrytan

  • 1/2 palsternacka
  • 5 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk persilja
  • 4 dl Vatten
  • 300 g Fisk
  • 1 grönsaks buljong tärning
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3-4 dl Grädde
  • 1 Citron
  • Salt

Potatispuré

  • 10 potatisar
  • 50 g Smör
  • 1-2 dl grädde

Tillbehör

  • grov ciabatta

Så här gör du

  1. Börja med att skala potatisen, jag väljer att hacka den i mindre bitar så den kokar snabbare. Potatisen läggs i vatten och kokar ca 15 minuter.
  2. Skala och skär palsternackan, gullöken och morötterna. Stek dem ca 10-15 min på låg värme i smör.
  3. Fyll en gryta med 4 dl vatten och lägg i grönsakerna samt 1 grönsaksbuljong.
  4. Hacka vitlöken och persilja i små fina bitar och lägg åt sidan.
  5. Stek upp fisken och lägg den sedan i grytan med grönsakerna. Släng i en fiskbuljongtärning. Pressa citronen, vitlöken, persiljan och salta efter smak. Tillsätt grädden och red om du behagar.
  6. Potatispurén gör du genom att lägga i smöret och grädden och ta en elvisp.
  7. Färdigt att serveras och njutas av!