Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgratäng á Jamie Oliver

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En god fiskgratäng med torsk, spenat, morot och duchessepotatis

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g torskfilé
  • 100 g färsk spenat
  • 1 st morot
  • 1 st lök
  • 2 msk citronsaft
  • 5 dl vispgrädde
  • 700 g mjölig potatis
  • 1 tsk engelsk senap
  • 200 g cheddarost
  • 2 st äggulor
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala och koka potatisen tills den är färdig. Hacka löken och moroten och fräs den i lite smör i en tjockbottnad kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt vispgrädden och låt koka upp, sänk sedan värmen och koka ner grädden i ca 10 minuter. Ta av plattan från värmen och tillsätt senap, citron och cheddarost. Rör runt i kastrullen tills osten har smält, smaka av såsen och tillsätt eventuellt salt och peppar.
  2. Skär torsken i lagom stora bitar (3x3 cm) och lägg i en ugnsfast form. Fördela babyspenaten jämt över fisken och häll sedan över såsen. Pressa potatisen och tillsätt smör och äggulor och blanda ihop det. Lägg potatisblandningen i en spritspåse och spritsa kanten runt formen. Sätt in formen i ugnen och tillaga den där tills potatisen är gyllenbrun i ca 25-30 minuter.