Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskfilé med vitvinssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Fiskfilé med vitvinssås
HANS DESSER

“Att reda såser med färskost är ett smart LCHF-tips. Gör såsen lite tjockare och tillför en trevlig frisk smak.”
. En mer klassisk variant på enkel vitvinssås hittar du här!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 räkor med skal
  • 1 liten rödlök
  • 3 olivolja
  • 1 vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 600 torskfilé
  • 2 torrt vitt vin
  • 2 crème fraiche
  • 3 Philadelphiaost
  • 1 fisksås
  • 1-2 pressad citron
  • salladsblad

Så här gör du

  1. Skala räkorna och blanda med finhackad rödlök, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Riv skalet av 1 citron.
  2. Sjud fisken försiktigt i 7 minuter i lättsaltat vatten. Fiska upp ­filéerna med en hålslev och håll dem varma.
  3. Koka upp vinet tillsammans med crème fraiche och Philadelphiaost. Smaka av med fisksås, citronsaft, salt och peppar. Späd eventuellt med fiskspadet.
  4. Servera fisken med salladsblad, räkorna och såsen.
Du kanske även gillar