Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskfärsbiffar med ­skogssvampsås


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Fiskfärsbiffar med ­skogssvampsås


Fantastiskt god måltid! Där svamp och fisk kan väljas efter tycke och smak.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g fiskfärs av t ex gös och gädda

  • 1 finhackad gul lök

  • smör till stekning

  • 12 pressade vitlöksklyftor

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 1 1/2 dl grädde

  • 1 nypa färsk rosmarin

  • 1 dl ströbröd

  • 1 ägg

  • Sås:

  • 200 g t ex kantareller, taggsvamp, ­ostronskivling, champinjoner

  • 1 schalottenlök

  • 1 1/2 dl grädde

  • 1/2 dl crème fraiche
salt och peppar

  • Potatismos:

  • 600 g mandelpotatis

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 1 1/2 dl grädde

  • 50 g smör

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. 
Hacka löken fint och fräs i lite smör.

  2. Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla ett par minuter.

  3. Blanda alla ingredienser och forma till 8 små biffar. Stek på medelstark värme.

  4. Skogssvampsås: Rensa svampen och skär i skivor. Fräs i smör tillsammans med 1 hackad schalottenlök. Tillsätt grädde och crème fraiche salt och peppar. Koka ihop.

  5. Potatismos: Koka potatisen, skala, pressa och blanda i mjölk, grädde, smör, salt och peppar.
Du kanske även gillar