Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk- och skaldjursgryta – LCHF

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Läcker fisk- och skaldjursgryta med lax, torsk och blåmusslor. Servera med en krämig röra gjord på crème fraiche, vitpeppar och rucola.

Ingredienser

4 portioner

Fisk- och skaldjursgryta

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 4 dl fiskbuljong
  • 500 g blandad fisk, till exempel lax och torsk
  • 200 g blåmusslor, frysta
  • svartpeppar, malen
  • salt

Rucolakräm

  • 40 g rucola
  • 2 dl crème fraiche
  • vitpeppar, malen
  • salt
  • Till garnering
  • 20 g rucola

Så här gör du

  1. Fisk- och skaldjursgryta: Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en gryta.
  2. Skär tomaterna i bitar och lägg i. Häll i de krossade tomaterna och buljongen.
  3. Skär upp fisken i kuber, cirka 3x3 centimeter. Lägg i fisken och sjud ett par minuter.
  4. Lägg i musslorna och smaka av med peppar och salt.
  5. Toppa med rucola.
  6. Rucolakräm: Mixa rucolan och tillsätt crème fraichen. Smaka av med vitpeppar och salt.
  7. Servering: Servera fiskgrytan med rucolakrämen.
1 kommentar om "Fisk- och skaldjursgryta – LCHF"
  • Gabriella Hägglund
    Gabriella Hägglund

    200 g blåmusslor, frysta? Är de då färdigkokta? De på bilden, har de varit frysta?