Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk- och räksoppa med tomat, saffran, dill och ärtor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En smakrik och fyllig fisksoppa som gärna kan serveras med en klick aioli eller creme fraiche blandat med riven vitlök.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 st Röd lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 g Saffran
  • 0,5-1 tsk Gurkmeja, mald
  • 0,5-1 tsk ingefära, mald
  • 0,5-1 tsk Sambal oelek
  • Svartpeppar
  • 8 dl Krossade tomater
  • 2 dl Vatten
  • 4 msk Dill, hackad
  • 1,5-2 msk Hummerfond
  • 400 g Vit fisk i tärningar
  • 3 dl Skalade räkor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl gröna ärtor

Så här gör du

  1. Fräs 1 hackad röd lök och 2 finhackade vitlöksklyftor i 1 msk kokosolja några minuter. Tillsätt 0,5-1 tsk gurkmeja, 0,5-1 tsk ingefära och 0,5 g saffran. Fräs lite till och rör sedan i 8 dl krossade tomater, 4 msk hackad dill, 2 dl vatten, 0,5-1 tsk sambal oelek, 1,5-2 msk hummerfond, svartpeppar och 400 g vit fisk i tärningar. Koka 3-5 minuter. Rör i 1 dl gröna ärtor och 3 dl skalade räkor. Servera.