Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk i paket med varm tomatsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fisk i paket är alltid lika praktiskt. Paketen kan förberedas i god tid, sedan är det bara att lägga dem på utegrillen eller sätta in dem i ugnen. Om paketen ska läggas på grillen bör du använda aluminiumfolie, i ugnen fungerar det lika bra med både folie och bakplåtspapper.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g vit fiskfilé, till exempel torsk, sej eller kolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 citron
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 färsk knipplök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 12 svarta oliver
  • några färska timjankvistar

Så här gör du

  1. Salta och peppra fisken. Skiva citronen och dela skivorna tvärsöver, som halvmånar. Halvera tomaterna. Kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva löken och hacka vitlöken.
  2. Blanda tomater, chili, lök, vitlök, salt och peppar.
  3. Pensla 4 rejäla ark av folie eller bakplåtspapper med olivolja. Fördela hälften av tomatsalladen på arken. Lägg på hälften av citronskivorna. Lägg på fisken. Toppa med resten av citronen, tomatsalladen, oliver och några timjankvistar. Droppa över cirka 1 msk olivolja i varje paket.
  4. Vik ihop paketen, se till att kanterna sluter tätt så att inget rinner ut.
  5. Grilla över glöd i cirka 20 minuter. Eller lägg paketen på en plåt och baka i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.