Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Filorullar med matjessill och gräddfilsdipp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg


Matjessill med gräddfil i ny tappning.


Ingredienser

16 stycken

  • 2 hela matjesfiléer (1 burk à 200 g )

  • 4 ark kyld filodeg, 25x45 centimeter

  • 4 msk hackad dill

  • cirka 4 msk smält smör


Dipp:


  • 3 dl gräddfil

  • 3 msk hackad rödlök
  • 
3 msk hackad gräslök

  • 2 msk hackad kapris

  • rivet skal av 1/2 citron
  • 
flingsalt
  • 
nymald vitpeppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka sillfiléerna med hushålls­papper. Dela varje sillfilé fyra gånger på längden, och därefter tvärsöver. Det ska bli 16 bitar.

  2. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte.

  3. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg en sillbit längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör.

  5. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.

  6. Dippen: Blanda ingredienserna. Smak av med salt och peppar, men tänk på att filorullarna är salta.