Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fettuccine Carbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Hej alla matglada!
Till vardags älskar min sambo att äta pasta carbonara och tycker min är den bästa (Själv äter jag nästan uteslutande som en pescetarian och gör därför ett vegetariskt alternativ till mig som jag tipsar om nere).
Jag har spanat på flera recept runt om och gjort på detta sätt!

Här kommer min version som jag hoppas ni uppskattar!

Ingredienser

2 portioner
  • 1 pkt Färsk pasta
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Steksmör
  • 2 pkt Bacon
  • Parmesanost
  • 4 st Ägg
  • Svartpeppar&Salt

Vego-version

  • Svamp
  • Spenat
  • Cocktail tomater

Så här gör du

  1. Börja med att hälla olivolja i en stekpanna, se till att det finns rikligt med olja, ca 3 msk. Lägg sedan ner lika mycket smör.
  2. Rensa vitlöksklyftorna och lägg dom på bänken, använd dig kniv och lägg den mot klyftan och dunka till en gång så vitlöken blir krossad men inte delad.
  3. Placera de krossade klyftorna i pannan och låt de stekas tills de blir gyllenbruna och oljan/smöret luktar vitlök, lyft sedan ur klyftorna från pannan och lägg i dina baconbitar.
  4. Vispa upp äggen i en separat bunke eller skål tillsammans med salt och peppar, låt stå tills senare. Riv även ost, så mycket du vill - mitt motto är att det aldrig kan bli för mycket parmesan men ca 10 msk.
  5. Koka upp pastan i vatten med olja och salt enligt anvisning, ta gärna bort pastan någon minut tidigare då den är aldente!
  6. Då baconen är stekta flyttar du pannan från plattan, lägger ner pastan i stekpannan och häller de vispade äggen över. Rör runt och tillsätt även osten, känn så det blandad och blir krämigt. Salta, peppra och tillsätt ost efter smak!
  7. För vego-versionen gör jag exakt samma sak förutom att jag ersätter baconen med svamp eller spenat och cocktailtomater. Båda versionerna tycker jag är toppen och jag tycker det är kul att kunna variera!