Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaostsås till fettuccine

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 st iten lök, hackad
  • 2-3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 burk rostad/ugnsbakad röd paprika
  • 1,25 dl grönsaksbuljong
  • 150 g GRECO fetaost
  • 450 g Fettuccine
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Värm olja i en stekpanna på medium hög värme. Fräs lök och vitlök ca 10 minuter tills de mjuknar. Hacka paprikan och fräs tills den är genomvarm. Blanda och låt svalna.
  2. Lägg blandningen, buljongen och fetaosten (spara 2 msk av fetaosten) i en matberedare. Kör tills allt är mixat.
  3. Koka pastan. Låt rinna av, men spara 1,25 dl vatten från pastan. Blanda pastan med såsen och om det behövs även pastavattnet. Såsen ska ”fastna” med pastan.
  4. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och fetaosten.