Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaostfyllda filocigarrer

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fyllda, spröda rullar äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Det är lite pyssel att göra rullarna, men gör dem tidigare på dagen och grädda strax innan kalaset börjar.

Ingredienser

16 - 20 stycken
  • 8-10 st kyld filodeg, ark cirka 30 x 40 cm
  • 1 dl olivolja till pensling
  • 400 g fetaost
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ost, mynta och peppar.
  2. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget: dela varje filoark på mitten och fördela fyllningen som en sträng längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar. Gör på samma sätt med resten av filoarken.
  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Hit går bra att förbereda.
  4. Grädda rullarna i mitten av ugnen tills de är spröda och har vacker färg, 8–10 minuter.
Du kanske även gillar