Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaost- & örtbrytbröd med salvia

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Underbart brytbröd smaksatt med fetaost och örter. Perfekt på påskbuffén! Det här brödet jäser i cirka en timme.

Ingredienser

12 bullar
  • 10 g jäst
  • 2 ½ dl vatten, 37 grader
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • cirka 6 dl vetemjöl

Fyllning:

  • ½ dl soltorkade, marinerade
  • cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackade färska örter, till exempel basilika, oregano, persilja, dill, timjan
  • 50 g fetaost

Garnering:

  • ½ tsk flingsalt
  • 3 msk rapsolja
  • cirka 12 salviablad

Så här gör du

  1. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en platta, 25 × 30 centimeter.
  3. Ringla över oljan, strö över örterna och smulad fetaost. Lägg sist på tomaterna. Rulla ihop, ej för hårt.
  4. Skär längden i cirka 12 bitar och lägg dem i en kakform med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Låt Jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 225 grader.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, tills det är genomgräddat. Känn med en provsticka.
  7. Hetta upp rapsoljan i en liten stekpanna och fräs salvian.
  8. Toppa brödet med salviabladen.