Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaost- och citronlamm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En smakkombination utöver det vanliga.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 handfull färsk oregano
  • 1 handfull färsk timjan
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 200 g GRECO Feta
  • 1 st citron
  • 6-8 st lammkotletter

Så här gör du

  1. Plocka bladen från oreganon och timjanen. Lägg kryddorna i en skål och ringla över olivolja. Smula ner fetaosten i skålen. Krydda med salt, peppar och juicen från citronen. Blanda väl.
  2. Värm upp en stekpanna. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Pensla varje kotlett med lite olivolja före stekning. Stek varje kotlett ett par minuter på varje sida eller tills de fått en fin yta.
  3. Lägg kotletterna på tallrikar, och medan kotletterna fortfarande fräser häll över feta- och örtdressingen. Servera direkt.