Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetagratinerade tomater med lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Fetagratinerade tomater med lax
Hans Desser

LCHF. Ugnsbakade tomater är en riktig höjdare och med lite fetaost ovanpå blir det extra gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 6 medelstora tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 laxfiléer
  • smör eller kokosfett att steka i
  • salladsblad
  • ½ rödlök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela tomaterna rakt över magen och skär även av lite av botten så att de står stadigare.
  3. Mosa fetaosten tillsammans med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Bred blandningen på tomaterna och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  5. Stek laxen i fett och salta och peppra lätt.
  6. Servera laxen med de ugnsbakade tomaterna och salladsblad med tunt skivad rödlök.
Du kanske även gillar