Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Feta- & lammfärsburgare


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa burgare gör dig behagligt mätt och innehåller förutom fetaost, även vitlök och citron.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g lammfärs, gärna grovmalen

  • 1/2 aubergine, cirka 200 g

  • 3-4 msk olivolja

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 
finrivet skal av 1 vältvättad citron

  • 150 g fetaost

  • 1 msk plockade rosmarinblad


Till servering:


  • 4 pitabröd

  • 1 liten påse babyspenat, cirka 65 g

  • 4-5 tomater
  • 
2-3 strimlade färska lökar

  • hummus


Så här gör du

  1. Skär auberginen i små tärningar. Fräs dem i cirka hälften av olivoljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Låt kallna.

  2. Blanda färs, salt, peppar, vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen och grovsmulad fetaost med hjälp av elvisp. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.

  3. Forma färsen till bullar. Stek ­bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, cirka 5-10 ­minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills ­bullarna är färdiga.

  4. Servera på tortillabröd eller i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.