Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatissallad med jordgubbar till grillat!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

En somrig färskpotatissallad med jordgubbar, pinjenötter och balsamicodressing! Passar perfekt till grillat, picknick eller sommarbuffé. Varför inte till midsommar- eller studentfirande?

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 600 g färskpotatis
  • 150 g sockerärtor
  • ½ färska jordgubbar
  • 50 g pinjenötter
  • 65 g ruccola

Dressing

  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk 
olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 2 msk limejuice

Så här gör du

  1. Tvätta och koka potatisen. Låt sockerärtorna koka med de sista två minutrarna. Skölj sedan av sockerärtorna i kallt vatten så att de inte blir för mjuka och slemmiga. Låt potatisen svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda ordentligt med ruccolan och sockerärtorna i en stor bunke.
  3. Dela jordgubbarna och potatisarna på mitten och vänd försiktigt ned i salladen.
  4. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Skaka pannan ofta så att de inte bränns vid.
  5. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat och strö över pinjenötterna. Servera!