Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatissallad med dillolja


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Färskpotatissallad med dillolja

LISA BJÖRNER

Färskpotatis är en klassiker på midsommarbordet. Här varvas den med dill, rökt fisk och goda primörer. Gör din färskpotatissallad vegetarisk genom att helt enkelt strunta i den rökta fisken.

Ingredienser

6 port som buffé

  • 1 kg färskpotatis

  • 1 ask cocktailtomater

  • 350 g rökt fisk, till exempel makrill

  • 1 knippe sparris

  • cirka 200 g sockerärtor

  • 1-2 gröna äpplen

  • 1 knippe rädisor

  • 2 späda salladslökar

  • 1 liten rödlök

  • 1 blandad sallad, gärna med rucola


Dillolja:


  • 1 1/2 dl olivolja

  • 1 1/2 dl grovhackad dill

  • 1 tsk saft av citron

  • 1 klyfta vitlök

  • salt

  • nymalen svartpeppar


Så här gör du

  1. Börja med tomaterna eftersom de tar längst tid: Sätt ugnen på 150 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i mitten av ugnen och låt dem torka cirka 1 timme, eller tills tomatsaften har torkat in.

  2. Tvätta och skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna. Dela potatisen på hälften om de är riktigt små, annars en gång till.

  3. Koka sparris och sockerärtor mjuka men med tuggmotstånd i lättsaltat vatten.
  4. 
Dela äpplet i små tärningar. Skiva salladslöken och rädisorna. Skala och hacka rödlöken fint. Skölj salladen. Plocka det rökta fiskköttet i mindre bitar, se till att inga ben kommer med.

  5. Mixa ingredienserna till dilloljan, eller blanda dem för hand (hacka då dillen fint).

  6. Blanda alla ingredienserna till salladen i en stor skål. Häll över dilloljan och blanda om.
Du kanske även gillar