Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tårta med färskost och hallonfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat
Tårta med färskost och hallonfyllning
Foto: Eva Hildén Smith

En färskosttårta du kan servera ljummen eller kyld. En variant av cheesecake som är både knaprig och krämig. Kombinationen av syrliga hallon och len ricottaost och philadelphiaost är perfekt! En tårta för alla tillfällen som kan varieras med valfria sommarbär.

Ingredienser

6 bitar
  • 1 form med hög låstagbar kant, cirka 22 cm i diameter
  • 1 msk smör
  • bakplåtspapper

Botten:

  • 100 g digestivekex
  • 100 g Maryland cookies
  • 75 g smält smör

Fyllning:

  • 2 askar ricotta, 500 g
  • 1 ask philadelpiaost, 300 g
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 2/3 dl socker
  • finrivet skal av 1 vältvättad apelsin
  • 4 ägg
  • 3 msk mannagryn
  • 3 dl hallon
  • 2 dl mandelspån
  • cirka 15 hallon
  • myntablad
  • florsocker

Så här gör du

  1. Till garnering:
  2. Pensla formen med smöret. Klipp till och lägg en rundel av bakplåtspapper i formens botten. Klä formens kanter med en remsa av bakplåtspapper.
  3. Bryt kexen i mindre bitar och krossa dem fint i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över formens botten. Ställ kallt att stelna cirka 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Blanda ricotta, philadelphiaost, crème fraîche, socker och apelsinskal i en bunke med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i mannagryn. Häll blandningen i formen. Strö över hallon och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen cirja 45-60 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Låt svalna.
  6. Garnera med färska bär och myntablad. Sikta över florsocker.
Du kanske även gillar