Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färsk fläskkorv med portvinsstuvad rödkål

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Fläskkorv på ett nytt, roligt sätt med goda hembakade bröd, som du hittar recept på här.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 färska fläskkorvar
  • 2 msk smör
  • 6 korvbröd, gärna hembakade

Lök- och honungsmarmelad

  • 125 g schalottenlök
  • 2 msk färskpressad citronsaft eller vit balsamvinäger
  • 3-4 msk flytande honung

Rödkål

  • 1 klyfta rödkål, cirka 400 g
  • 2 msk smör
  • 3 dl portvin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 3 msk strösocker

Så här gör du

  1. Marmelad: Skala, dela och strimla löken. Lägg i en liten stekpanna. Tillsätt citronsaften eller vinägern. Sjud under lock cirka 10 minuter. Ta pannan från värmen och blanda löken med honungen.
  2. Koka nu utan lock tills marmeladen tjocknat, cirka 5 minuter.
  3. Ansa och skär kålen i strimlor. Fräs kålstrimlorna i smöret cirka 10 minuter. Tillsätt portvin, vinäger, salt och socker. Låt sjuda under lock cirka 30 minuter. Smaka av.
  4. Stek korven i smöret. Servera den i korvbröd, tillsammans med rödkål och lökmarmelad.