Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färsgryta med kokosmjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Den här grytan är en bra bas för vidare kryddning. Gillas av barn i det här tillståndet, den vuxne adderar tillbehör efter smak. Perfekt lördagslunch när alla är lite trötta!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 600 g fläskfärs
  • 1 st röd lök
  • 1 st grön paprika

Så här gör du

  1. Skiva rödlöken ganska fint.
  2. Fräs färsen ordentligt i en panna.
  3. Fräs rödlöken i en annan stekpanna och lägg den därefter i färspannan.
  4. Häll i kokosmjölken i pannan och låt puttra.
  5. Stek paprikorna snabbt och lägg dem i pannan.
  6. Låt puttra i 10 minuter, smaken blir ganska söt av kokosmjölken så smaka av med salt och peppar.
  7. Vill man ha en lite starkare smak så kan man tillsätta chili att puttra med, då accentueras den lite asiatiska smaksättningen. Man kan så klart även ha i riven morot, majskorn eller andra lökar - beroende på vad man har hemma.
  8. Servera med ris. Jag brukar servera med mango chutney eller en enkel gräddfilssås med thaichili och chiliflakes för att få till lite hetta.
  9. Väldigt bra och snabblagad färsgryta som brukar gillas av de flesta!