Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Farfalle med lax och rosésallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Strimlad rosésallad är den hemliga ingrediensen i en fräsch pastasås med rökt lax.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pastafjärilar
  • 400 g kallrökt lax, i bit
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0,5 msk citronsaft, från en färsk citron
  • 100 g rosésallad, finskuren, strimlad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 0,5 msk fiskfond

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen.
  2. Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.
  3. Strimla resten av laxen och bryn den någon minut så att smakerna frigörs. Tillsätt citronskal och citronskal (spara lite citronskal till garnering).
  4. Vänd ner den strimlade rosésalladen i stekpannan. Slå på vin, vispgrädde och fiskfond och sjud försiktigt 4-5 minuter. Vänd ner den kokta pastan i såsen, lägg upp på tallrikar.
  5. Toppa med rökt ostekt lax samt rivet citronskal.