Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fantastiskt god pizza med parmaskinka, mozzarella och ruccola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

En jättegod pizza bakad på baksten

Ingredienser

2 portioner
  • 2 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 6 dl vetemjöl special
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa salt

Topping

  • 4 parmaskinka
  • 1 st stor mozzarellaboll
  • 1 ruccola
  • 1 dl tomatsås

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olivoljan och saltet. Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Jäs under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut runda pizzabottnar som är lagom tunna. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella. Grädda på baksten på 250 grader i ca 10 minuter. Avsluta med att toppa med ruccola, ät och njut!