Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorvsgryta med smörfräst vitkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Piffa upp falukorven med gott sällskap i form av en lite gräddig tomatsås och smörfräst vitkål.

Ingredienser

4 portioner
  • 400-500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 tetra krossade tomater eller två burkar
  • 1 dl vispgrädde alt. kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 300-400 g vitkål
  • 40 g smör
  • lite bladpersilja

Så här gör du

  1. Skär korven i bitar. Hacka löken. Fräs i smör eller kokosfett.
  2. Tillsätt krossade tomater och grädde. Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla vitkålen för hand eller i maskin. Fräs i smör tills den blivit lite mjuk. Salta och peppra.
  4. Servera falukorvsgrytan med den frästa vitkålen och lite persilja.