Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorv ratatouille

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Jennie Walldén gör falukorv på ett nytt, spännande och fantastiskt gott sätt.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g falukorv
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 0 ,5 aubergine
  • 1 liten zucchini
  • 500 gr krossade tomater
  • 1 nypa socker
  • 0 ,5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 200 gr riven vällagrad ost
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 250°C.
  2. Skiva falukorven i 1 cm tjocka skivor. Bre ett tunt lager dijonsenap på alla skivorna och lägg omlott i en gratängform.
  3. Hacka alla grönsakerna i små tärningar. Stek löken och paprikan med vitlöken i olivoljan på medelvärme till mjuka. Höj sedan värmen och tillsätt zucchini och aubergine och låt steka med till de blivit mjuka. Häll sedan på tomatkrossen, timjan och en nypa socker. Salta och peppra. Låt koka upp.
  4. Häll grönsaksröran över falukorven och toppa med osten. Gratinera i ugnen i 10 minuter till osten smält och fått lite färg. Servera med kokt bulgur eller couscous.
1 kommentar om "Falukorv ratatouille"
  • Johan Olsson
    Johan Olsson

    Gjorde detta till mina sjömän idag, och dom gav tummen upp:)