Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorv med poecherat ägg & picklad rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En smakrik rätt som får det att vattnas i munnen! Recept av Tom Sjöstedt.

Ingredienser

4 portioner

Falukorv:

  • 400 g falukorv
  • Smör till stekning

Krossad potatis:

  • 400 g skrubbad potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk färsk och finriven pepparrot
  • Salt och svartpeppar

Pocherat ägg:

  • 4 ägg
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättika

Snabbpicklad rödlök:

  • 1 ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök

Garnering:

  • Färskriven pepparrot
  • ½ ask smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Snitta korven och stek i smör på båda sidor.
  2. Koka potatisen mjuk, slå av vattnet. Tillsätt smör och mjölk, krossa potatisen och blada runt med salt, peppar och fint riven pepparrot.
  3. Koka upp vattnet och häll i ättikan. Knäck äggen i kaffekopp. Vispa till vattnet så det skapas en virvel och lägg i äggen. Låt pochera ca 3 minuter. Servera.
  4. Vispa ättika, socker och vatten så sockret löser sig. Skiva rödlöken tunt och låt ligga tills resterande maten är klar.