Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falsk Chilibearnaise

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Smakrik och lättgjord bearnaise som lätt kan göras fettsnål för den som väljer en lättare creme fraiche! Såsen passar både till en saftig köttbit och en bit dragonkryddad, stekt lax! Fungerar även att återuppvärma såsen vid ett senare tillfälle.

Ingredienser

4 portion
  • 3 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
  • 1 st grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 st äggulor
  • torkad dragon
  • färsk, hackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Värm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. Låt puttra på låg värme tills buljongtärningen löst upp sig under omrörning.
  2. Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. Tillsätt eventuellt mer chiliflakes om extra sting önskas.
  3. Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Smaka av.
  4. Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver!
Du kanske även gillar