Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fajitakryddad kyckling med avokadosalsa och bönor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kryddig kycklingrätt som serveras med en fräsch avokadosalsa. Prova att göra din egen kryddblandning, det är superenkelt! Färdigblandad fajitakrydda innehåller både druvsocker och maltodextrin.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 kycklinglår
  • smör till stekning

Fajitakrydda

  • 1 ⁄2 tsk paprikapulver, vanligt eller rökt
  • 1 ⁄2 tsk chilipulver
  • 1 ⁄2 tsk oregano, torkad

Avokadosalsa

  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk lime eller citronsaft

Bönröra

  • 3 msk hackad rödlök
  • 400 g kokta svarta bönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Till garnering

  • 1 ⁄2 röd färsk chili
  • koriander

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till fajitakryddan.
  3. Stek kycklinglåren på båda sidor i smör.
  4. Strö över fajitakrydda och lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  5. Tillaga mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kycklinglåren är färdiga när köttsaften är genomskinlig (innertemperatur 82 grader).
  6. Avokadosalsa: Tärna avokadorna och tomaterna. Blanda med övriga ingredienser.
  7. Bönröra: Fräs löken i olivolja, lägg i bönorna. Skiva och lägg i vitlöken. Fräs ihop allt en kort stund under omrörning.
  8. Servering: Lägg upp bönröran på ett fat och lägg på kycklinglåren. Skär chilin i tunna skivor och strö över kycklingen. Lägg på koriander. Servera salsan till.