Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fajita med grillad flankstek

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Så enkelt, så gott och grymt uppskattat runt matbordet! Perfekt sommarmat när grillen är framme men funkar lika bra att köra på spisen!

Ingredienser

2 portion
  • 350 g flankstek
  • 2 st gul lök
  • 1 st Stor röd paprika
  • 2 st majskolv
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • 1 st avocado
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 st rödlök
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • små tortillabröd
  • 2 msk rökt paprika
  • 3 msk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk paprika pulver
  • 1 tsk cayennepeppar

Så här gör du

  1. Kryddplandning: Häll alla kryddor i en skål tillsammans med skalet från en lime och blanda runt. Ståll åt sidan.
  2. Avocadocreme: Gröp ur avocadon och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel. Hacka halva chilin, halva krukan koriande och en halv vitlöksklyfta fint och blanda med den mosade avocadon. Pressa över en halv lime och blanda runt. Smaka av med salt. lägg i en skål och ställ in i kyl till servering.
  3. Syrad rödlök: Skiva rödlöken tunnt och häll på vinägern och sockret. Blanda runt och låt stå minst 20 min.
  4. Strimla löken och parpikan samt skiva 1,5 vitlöksklyftor tunt. Stek på hög värme i olja. Stek i några minuter så att både löken och paprikan behåller sin krispihet men blir lite mjuka. Häll på kryddblandningen i önskad mängd och blanda runt. Ställ in i ugnen på 100 grader medan köttet steks.
  5. Grillad Citron: Grilla eller stek citronen i en torr panna tills den får rejält med färg
  6. Grilla eller stek majsen i en torr panna tills den fått färg. Förvara i ugn på 100grader till servering.
  7. Köttet: Krydda upp köttet med rökt paprikapulver och salt. Krydda så det täcker hela köttytan. Grilla eller stek köttet på hög värme i olja ungefär 3 min på varje sida. Ta upp köttet och låt vila några minuter på skärbrädan innan du skär upp det i tunna skivor och lägger det över löken och paprikan.
  8. Servera med gräddfil, avocadoröran, tortillabröd och en kall öl!