Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fågelbon av choklad och salta pinnar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Sugen på lättbakat påskgodis? Då är dessa chokladfågelbon ett perfekt alternativ. Lätta att göra, söta och salta och fina på påskbordet. Recept inspirerat av Jennys Matblogg.

Läs också: Så gör du “stekta ägg” till påsk – perfekt mintgodis

Läs också: Sugen på marsipanägg fyllda med nougat – här är receptet

Ingredienser

15 stycken
  • 200 g mjölkchoklad
  • salta pinnar, ca två nävar
  • godisägg

Så här gör du

  1. Smält chokladen.
  2. Bryt ner salta pinnar i olika längder och rör om tills pinnarna är täckta av choklad.
  3. Klicka ut små högar av smeten på bakblåtspapper. Lägg några ägg på varje "fågelbo" medan de stelnar så fäster det i boet. Klart.
Du kanske även gillar