Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Eriks mjölkfria chokladbollar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Chokladbollar är gott och går fort att göra då suger blir starkt.

Här kommer ett gott recept på mjölkfria chokladbollar.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 msk nybryggt kaffe
  • 3½ msk kakao
  • 1 krm arrak essens
  • 100 g Carlshamns mjölkfriamargarin
  • 1½ dl pärlsocker
  • 3 st droppar karamellfärg

Så här gör du

  1. Häll havregryn, socker, kakao, vaniljpulver, arrak, margarin ( eller riktigt smör om du inte gör mjölkfritt) och kaffe i en matberedare. Mixa allt till en slät massa. Rulla till små chokladbollar. Ta en fryspåse, fyll med pärlsocker och karamellfärg, skaka hårt till allt blandats runt. Häll ut pärlsockret på en tallrik och rulla chokladbollarna i detta. Låt stå i kylen en stund innan servering