Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkla mellanmålsbars

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Näringsrika, nyttiga och goda mellanmålsbars att ha vid alla tillfällen!

Ingredienser

12 portion
  • 1 st banan
  • 5 st urkärnade dadlar
  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1,5 dl linfrön
  • 1/2 dl mandlar
  • 1/2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 3 tsk kakao
  • 1/2 dl torkade tranbär eller russin
  • 1 krm salt
  • ca 75 g mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
  • kokosflakes eller riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna och bananen till en slät kräm i en matberedare. Tillsätt sedan allt förutom chokladen och kokosflakesen och mixa snabbt till en smet.
  2. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till en rektangel, ca 1-1,5 cm tjocklek. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min och låt sedan svalna.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller på låg effekt i micron. fördela den smälta chokladen över den avsvalnade kakan och strö kokosflakes/riven kokos över. Låt sedan chokladen stelna en stund innan du skär upp dem i lagom stora bitar! Linda in bitarna i t ex. plastfolie och förvara i kylen eller frysen! En fryst bar klarar sig fint i väskan under en skol-/arbetsdag!