Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkelt rågbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ett klassiskt bröd som också är riktigt gott att rosta.

Ingredienser

2 limpor
  • 1/2 pkt paket jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk honung eller sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 11 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på kallt vatten. Rör ut jästen.
  2. Smält smöret. Häll i mjölen och rör om. Låt svalna till fingervarmt. Blanda med jästvattnet.
  3. Rör i honung, salt, brödkrydda och mjöl. Knåda eller kör den med elvispens degkrokar till en smidig deg. Häll degen i två brödformar, täck med plast och låt stå i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Låt degen vara i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Baka i cirka 40 minuter.