Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkelt morotsbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Gott enkelt bröd till frukost eller soppan!
Ett bra tips gällande de flesta bröd är att minska mängden jäst och öka jästid!
Detta brödet kan du minska till 25 gram men då måste det jäsa i 3-4 timmar!
Servera med hemkärnat smör och hemkokt marmelad, galet gott!

Ingredienser

1 Stort bröd
  • 5 dl vatten 37 gradigt
  • 50 g Jäst ( häften OM du har mer tid att jäsa)
  • 1,5 tsk Salt
  • 3 dl rivna morötter
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 8-9 dl liter vetemjöl, gärna hälften vetemjöl special
  • 1 dl matolja

Så här gör du

  1. Jag använder assistent. Blanda ut jäst med vatten och salt. Lägg i rivna morötter, grovt mjöl och olja. Sen tillsätter du vetemjöl lite i taget och låter maskinen jobba. Knåda degen ordentligt. När den är färdig mjölar du den och sätter den på jäsning cirka 45 minuter eller dubbel storlek.
  2. Eter jäsning ta upp degen på mjölat bord och knåda ordentligt igen. Jag brukar vika degen och sen göra så några gånger. Forma till valfritt bröd och pudra med mjöl. Jäs ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Snitta brödet och grädda det mitt i ugnen cirka 25 minuter. Låt brödet svalna något innan du skär!
2 kommentarer om "Enkelt morotsbröd"