Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkelt majsbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat
Enkelt majsbröd
Evelina Borneling

Ingredienser

2 Runda bröd
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 pkt färsk jäst
  • 3 dl Finmalet polentamjöl
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • Havregryn att knåda in/strössla på

Så här gör du

  1. Blanda ljummet vatten och jäst i en bunke. Rör tills jästen lösts upp och häll i olivolja och honung. Häll ner majsmjöl och vetemjöl, häll inte på allt mjöl direkt utan låt degen knåda in lite i taget. Jag rekommenderar en bakassistent. Knåda degen i cirka 10 minuter minst. Pudra över lite mjöl och sätt degen under jäsduk cirka 45 minuter eller tills degen jäst dubbelt upp!
  2. Lägg degen på mjölat bord och knåda den ordentligt ytterligare en gång. När du format till önskad form rullar du den i havregryn. Låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten cirka 30 minuter!
Du kanske även gillar