Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkelt ljust bröd med honung och olivolja

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 65 st har redan röstat

Ingredienser

1 Stort bröd
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1,5 tsk 
Salt
  • 1 dl bra olivolja

  • 3 msk Ekologisk honung
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • 50 g färsk jäst

Så här gör du

  1. Rör ut jäst i vatten. Lägg i salt och rör ner honung. Häll i olivolja och mjölet efterhand. Knåda degen ordentligt under tiden du häller ner mjölet. Ta upp degen på mjölat bord och knåda. Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd. Pudra den med mjöl och låt jäsa UTAN duk på ett bakplåtspapper/plåt. Låt den jäsa cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Snitt bröd med en vass kniv och grädda i mitten cirka 25 minuter. Låt svalna innan du skär i brödet.
3 kommentarer om "Enkelt ljust bröd med honung och olivolja"