Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel pasta med halloumi, chili och tomat

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat
Enkel pasta med halloumi, chili och tomat
Foto: Emma V Larsson

Bästa maten för din fjällvandring!

Recept från vandringsexperten Emma V Larsson: “Denna rätt gör jag ganska ofta ute i naturen, just för att den är enkel men rolig att laga, samt innehåller mycket gott. Den känns lyxig i all sin enkelhet. Huvudingrediensen halloumi fraktar jag som den är i sin förpackning, men brukar äta den i början av turen så den inte riskerar bli dålig.”

Ingredienser

2 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pkt halloumi
  • 1 liten chili
  • valfria kryddor, t ex oregano
  • 2 pkt krossade tomater
  • olivolja till stekning + salt och peppar
  • Valfri pasta

Så här gör du

  1. Börja med att steka gul lök i olivolja, tillsammans med finhackad vitlök och chili. När löken är lite mjuk häller du i två paket krossade tomater.
  2. Låt koka upp tillsammans med ev. lite rödvin och kryddor.
  3. Skär upp halloumiost i små härliga bitar och tillsätt direkt i tomatsåsen. Låt koka en stund (man kan naturligtvis steka osten innan med löken, men jag gillar konsistensen som den får ostekt och efter en stund i grytan.)
  4. Koka upp vatten, lägg i pastan och låt den koka tills den nästan är klar. Häll då bort vattnet och lägg pastan i tomatröran. Låt detta sjuda ihop någon minut. Klart!
  5. Servera med riven parmesan och njut!
Du kanske även gillar