Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel och god plocktallrik


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fint att kunna kombinera en del färdiglagad mat av god kvalitet med fräscha grönsaksrätter som går snabbt att göra.

Ingredienser

4 portioner
  • 
1 stort blomkålshuvud
  • 
1 stånd broccoli
  • 
70 g skalad mandel

  • 1 dl olivolja
  • 
1 dl riven parmesanost
  • 
1-2 vitlöksklyftor
  • 
salt och peppar

  • saften av 1/2-1 citron
  • 
1 burk gröna oliver

  • 1/2 dl färska örter

  • 3 msk olivolja
  • 
1 msk vit balsamvinäger

  • 200 g lufttorkad skinka
  • 
100 g italiensk salami

  • en bit ädelost


Så här gör du

  1. Riv blomkålen och koka den någon minut i vatten. Låt den rinna av och svalna lite.

  2. Dela broccolin i bitar och lägg buketterna (råa) i en mixer eller matberedare. Tillsätt mandel och olivolja. Mixa så slätt som möjligt. Tillsätt eventuellt mer olivolja.

  3. Tillsätt riven eller pressad vitlök och parmesanost. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  4. Dela oliverna och blanda med örter, olivolja, vinäger och salt och peppar i en skål.

  5. Blanda broccolipeston med blomkålen och servera med skinka, oliver, skivad salami och bitar av ädelost.