Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkel köttfärssallad med matvete och marinerade tomater

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 Port Kokt matvete enligt förpackning
  • 500 g Nötfärs
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1-2 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning

Marinerade tomater

  • 1 finstrimlad rödlök
  • 3 Stora hackade tomater
  • 1 Näve blandade färska örter
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 2 msk bra olivolja

  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Ev flingsalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisningar på paketen. Finhacka örterna. Blanda samman hackade tomater med övriga ingredienser till marinaden och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå tills maten är klar.
  2. Stek färsen i olivolja, salt och peppar. Fräs sedan all lök lite lätt och rör ner i färsen.
  3. Blanda vetet med färsen och toppa med marinerade tomaterna och lite grönsallad. Ringla över lite av den goda marinaden!