Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enbärsmarinerad ansjovis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Enbärsmarinerad ansjovis
Ove Lindfors

Med enbär och timjan får ansjovis en vild smak.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 ansjovisfilé, à 125 g

Marinad:

  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 krm nystött vitpeppar
  • 8 st enbär, stötta
  • 3 msk rödlök, hackad
  • 2 msk timjanblad, färska

Till garnering:

  • hårdkokta ägg

Så här gör du

  1. Låt ansjovisen rinna av och lägg den på ett fat med kant.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över ansjovisen. Täck över och låt stå i kylen någon timme. Garnera med äggklyftor vid servering.
Du kanske även gillar