Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ekologisk mandelmassa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Jultider, semeltider eller bara goda bakverk. Bra mandelmassa är viktig. En ren, enkel och ekologisk massa utan onödiga tillsatser.

Tar du bort ägget så funkar det även för dig som är vegan.
Vill man ha en extra twist kan du även lägga i 1 bittermandel.

OBS – Förvara i lufttät förpackning i kylskåp.

Ingredienser

1 portion
  • 100 g Sötmandlar
  • 80 g Florsocker
  • Vaniljpulver
  • 1/2 st Äggvita

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och skålla mandlarna. Låt dem koka någon minut och skölj dem sedan i kallt vatten. Nu är det lätt att få av skalen.
  2. Mixa mandlarna i en mixer. Tillsätt florsocker och vanilj. Känns smeten torr och smulig använd äggvita för att binda ihop massan. Mängden äggvita kan variera. TIPS - anledningen att jag använder florsocker istället för strösocker är att vanligt strösocker gör mandelmassan lite sandig. Florsocker gör den lenare.