Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ekologisk köttgryta med julkryddor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Gillar du julkryddor som kanel, ingefära och kryddnejlika är denna grytan underbar.
Receptet går att göra i stort sett helt ekologiskt om man så önskar.

Servera T.ex. till ris eller blomkålsmos.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g grytbitar (alt. högrev)
  • 1 msk smör
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 st morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • ½ tsk kanel
  • 2 ingefära
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • ½ tsk kardemumma
  • kryddpeppar
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar
  2. Bryn köttet och löken i en gryta. Salta och peppra.
  3. Häll på vatten så det täcker köttet och låt puttra ca 1 timme på svag värme ihop med lagerbladen.
  4. Tillsätt morötterna, de krossade tomaterna samt kryddorna och låt puttra ytterligare 15 min eller tills köttet känns mört och fint. Plocka ev bort lagerbladen.
  5. Häll slutligen ner kokosmjölken och låt det puttra i ca 5 min.