Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Egna geléhallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat
Egna geléhallon
ANTON IGNATENCO

Hemmagjort godis som är så gott!

Ingredienser

15 bitar
  • 200 g frysta hallon
  • 7 gelatinblad
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl honung
  • 1 1/2 tsk citronsyra
  • strösocker

Så här gör du

  1. Lägg bakplåtspapper i en form som är 15 x 30 centimeter.
  2. Tina hallonen och pressa dem genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Koka upp vatten, socker och honung till 150 grader. Rör i hallon och citronsyra.
  4. Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull. Blanda ner i hallonen.
  5. Häll smeten i formen och ställ kallt för att stelna. Skär i bitar och rulla dem i socker.
Du kanske även gillar