Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Edd Kimbers engelska scones

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Servera dessa goda scones med clotted cream och sylt.

Ingredienser

10 scones
  • 340 g vetemjöl
  • 25 g bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör (osaltat & tärnat)
  • 80 g strösocker
  • 100 mjölk (3-3,5% fett)
  • 3 stora ägg
  • 60 g russin (sultan)

Till servering:

  • clotted cream (tjock grädde)
  • hallonsylt

Så här gör du

  1. Lägg russinen i varmt kranvatten i några minuter, häll sedan av vattnet och torka lätt med hushållspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt tärnat smör och knåda samman med dina fingertoppar tills det ser ut som brödsmulor. Vänd ner socker, mjölk, två stycken ägg och russinen.
  3. Blanda ihop med en träslev tills det blivit en blöt deg.
  4. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda degen tills den är len.
  5. Rulla ut degen, den ska vara ca 2,5 centimeter tjock. Använd ett glas eller utstickare som är ca 7 cm i diameter.
  6. Skär ut så många scones du kan från degen, snurra inte när du skär, tryck rakt ner så inte porerna sluts.
  7. Lägg sconesen på en ungsplåt med bakpapper och låt jäsa i ca 1 timme innan de bakas i ugnen.
  8. Värm ugnen till 200 grader eller 180 garder med varmluft.
  9. Vispa det sista ägget lätt med 1 matsked vatten. Borsta varje scone med blandningen på toppen inte på sidorna och baka sedan i ca 12 minuter i ugnen. Servera med ”clotted cream” - en Engelsk tjockare grädde som man kan göra själv genom att sjuda 6 dl grädde i vattenbad i 1,5 timmar utan lock, den ska inte röras eller koka, sen ska den vila i kylen i ungefär 14 timmar. Clotted cream och hallonsylt är klassiska tillbehör.
3 kommentarer om "Edd Kimbers engelska scones"
  • Solblomma
    Solblomma

    Det är säkert bäst att väga ingredienser men för oss vanliga är det enklare om ni anger i deciliter. Finns det ovandlingstabell här?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Solblomma

      Hej Solblomma! Det finns det inte men det ska vi fixa! Bra att du sa till! /Mitt kök-gänget

  • Josnun
    Josnun

    Förutom att jag minskade ner sockret följde receptet exakt men de blev torra.

    Misstänkte det eftersom degen in var speciellt blöt men eftersom det var första gången så ökade jag inte mängden vätska. Så se till att degen är lite blötare.

    Kanske gräddade jag dem lite för länge också eftersom det inte framgår hur lång tid de ska vara ugnen.