Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Eclairs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Eclairs
Foto: Eva Hildén Smith

De här franskinspirerade godbitarna är riktigt läckra att baka till påsk. De går också bra att frysa in ofyllda.

Ingredienser

8 bakelser

Pâte à choux

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • ½ krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st stora ägg

Kräm

  • 200 g mascarpone
  • 1 dl siktat florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde

Glasyr

  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • röd eller gul hushållsfärg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Blanda i salt och socker. Tillsätt mjölet i omgångar under kraftig omrörning med till exempel en träsked, tills smeten släpper från botten och kanter.
  3. Häll smeten i en bunke och rör i äggen, ett i taget, under kraftig omrörning, gärna med elvisp.
  4. Spritsa ut smeten i åtta avlånga klickar, ca 11 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt genomgräddade. Låt kallna på ett galler.
  5. Kräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker. Häll i grädden, lite i taget och vispa ihop till en kräm. Låt stå kallt ca 40 minuter.
  6. Dela varje eclair längs med och fyll med krämen.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Rör i en droppe karamellfärg i taget till önskad nyans. Ringla glasyren över bakelserna.
Du kanske även gillar