Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dumplings

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Dumplings
www.ica.se

Ingredienser

36 stycken
  • 2 st salladslökar
  • 2 st kinakålsblad
  • 1 1/2 cm färsk ingefära

  • 250 g fläskfärs
  • 1 msk soya
  • 1 msk maizena
 majsstärkelse
  • 1 msk vinäger, gärna risvinäger
  • 2 tsk sesamolja

  • 1 tsk socker
  • 1 pkt vårrulle eller wontondeg
  • kinakålsblad till ångkokning

Så här gör du

  1. Finhacka vårlök/purjolök och kinakål/pak soi. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med färs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och socker. Tina vårrulledegen/wontonbladen. Lägg en klick av fyllningen på degen och vik ihop som till en liten påse - kan vara öppen upptill. Lägg på en plåt och täck med en fuktig handduk. Lägg kinakålsblad i botten på ångkokaren*. Placera dumplings på dem. Ångkoka i 12-15 minuter. Tips * Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten.
1 kommentar om "Dumplings"
Du kanske även gillar