Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dulche de leche och mörk tryffelparfait

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ska du bjuda en vän på fika i helgen???
Bjud på denna parfait med lite frisk syrlig hallonsås eller lite rårörda lingon och vispad grädde?

Ingredienser

6 portion

Parfait

  • 0,5 dl socker
  • 4 Äggulor
  • 1 dl Vatten
  • 5 dl uppvispad grädde
  • 1,5 dl Dulche de leche eller kokt kondenserad mjölk
  • 100 g Valfri chokladtryffel,hackad

Servera med, tips!

  • Hallonsås
  • Rårörda lingon och vispad grädde

Så här gör du

  1. Häll äggulor, vatten och socker i en kastrull. Låt det sjuda samman till krämig konsistens och sedan svalna. Vispa grädde. Häll i dulche de leche och fortsätt vispa. Blanda ner äggkrämen och blanda väl! Innan du häller i formar rör ner hackade bitar av chokladtryffel! Lägg parfait i små formar eller i en stor form! Låt det stå i frysen ett par timmar. Innan servering ta fram det cirka 15 minuter i rumstemperatur, då blir den härligt krämig!