Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbelmarinerad fläskfilé

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Denna fläskfilé blir otroligt god och kommer garanterat att göra succé på buffén i sommar!

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Marinad 1

  • 2 msk japansk sojasås
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad 2

  • 2/3 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 1/2 dl majsolja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Till garnering

  • 1 citron, finstrimlat skal
  • 1 dl plockade färska örtblad och små kvistar, till exempel dill, körvel, oregano, salvia

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till marinad 1 i en bunke.
  2. Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd köttet 2-3 gånger under tiden.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Torka av köttet. Bryn det hastigt i oljan, så att det blir vackert guldbrunt runtom. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stick in köttermometer, så att spetsen kommer in i den tjockaste delen av köttet. Stek färdigt i nedre delen av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 72 grader. Pensla gärna köttet 1-2 gånger med marinaden under stektiden.
  4. Låt köttet vila övertäckt cirka 20 minuter. Skär sedan i fina skivor och lägg i en form eller på ett fat.
  5. Vispa ihop ingredienserna till marinad 2 och slå den över köttet. Låt marinera cirka 30 minuter. Garnera med citronskal och örtblad.